GİB MTV ödemesi yapacaklar dikkat! İkinci taksitler Temmuz'da

GİB MTV ödemesi için beklenen zaman geldi. İlk taksit ödemesini Ocak 2017'de yapan vatandaşlar ikinci taksit ödemesini Temmuz 2017'de yapacak. Bu ayın sonuna kadar yapılabilecek MTV ödemeleri GİB üzerinden kolayca yapılabilecek. GİB MTV ödemelerinin nasıl yapılacağı ve konunun detayları haberimizdedir.


Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksit ödemeleri başladı. Ocak ayında ilk taksitlerin ödenmesinin ardından Temmuz ayında ikinci taksitlerini ödeyecek olan araç sahipleri MTV ödeme işlemlerini internet üzerinden de gerçekleştirebiliyor. Araç sahipleri bu işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinden yapabiliyor. GİB MTV ödemeleri hem kolayca yapılabilmesi hem de zamandan tasarruf edilmesi açısından büyük kolaylık sağlıyor. Mükellefler GİB'den MTV ödeme işlemlerini nasıl yapacaklarını merak ediyor.
MTV ÖDEMESİ NERELERDEN YAPILIYOR?
Mükellefler MTV ödemesini GİB internet sitesinin yanı sıra GİB mobil uygulaması, vergi daireleri, anlaşmalı bankaların şubeleri, bu bankaların internet bankacılığı ve mobil uygulamaları üzerinden de gerçekleştirebiliyor.
GİB MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?
Ödemesini Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden yapacaksanız; öncelikle "www.gib.gov.tr" adresine gidin. Siteye girdiğinizde üst kısımda, "Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödeme dönemi başladı. Ödeme için tıklayınız." yazısını göreceksiniz. Bunun yanı sıra sayfanın alt kısmında yer alann "Hızlı Erişim" bölümünde baştan üçüncü sırada "Borç Sorgulama ve Ödeme" butonu yer almaktadır. Farenin imlecini butonun üzerine getirdiğinizde bölümün ayrıntıları görünecektir.
Bunlar; 7020 Borcu, 6736 Borcu, Gelir Vergisi Borcu, MTV Borcu ve Genel Borç'tur. Bu seçeneklerden MTV Borcu seçeneğine tıklayın. Bunu yapmanızın ardından açılan formda T.C. Kimlik Numaranız, doğum tarihiniz, anne kızlık soyadının 1. ve 2. harfi, anne,baba, eş ya da çocuğunuza ait bir T.C. Kimlik Numarası bilgilerini girin. Son olarak doğrulama kodunu belirtilen bölüme yazın ve "Giriş" butonuna tıklayın. Sayfaya giriş yaptıktan sonra borcunuzun dökümü yapılacaktır. Bu dökümden ödemesini yapacağınız borcu seçin. Ardından "Öde" seçeneğine tıklayın. Ödemek için kredi kartı veya bankamatik kartınızı kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kasko Satın Alırken Nelere Dikkat Ediyoruz?

Plakaya yazılan trafik cezası E-Devlet'te nasıl sorgulanır?

İkinci el taşıt kredisi nedir, nasıl alınır?