HGS Ceza İtirazı Nasıl Yapılır - HGS Ceza Sorgulama

PTT A.Ş. tarafından HGS geçiş ihlali nedeniyle 1 milyon sürücüye ceza verildi. Peki HGS ceza itirazı nasıl yapılır? HGS ceza sorgulama nasıl yapılır? HGS müşteri hizmetleri için tıklayınız. HGS ceza ödeme nasıl yapılır?

T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) A.Ş. tarafından HGS cezaları hakkında bir duyuru yayınlandı. PTT'nin internet adresinden yayınlanan duyuruda ücretli otoyollardan geçiş ücreti ödemeden geçiş yapan 1 milyon 352 bin 264 araç sahibine cezalı geçiş konusunda tebligat düzenlendiği ve bu cezaların araç sahiplerine gönderildiği duyuruldu.
Yayınlanan açıklamada geçiş ücreti ödemeden geçiş yapan ve 15 gün içerisinde yeni HGS ürününü almayan veya HGS bakiyesine gerekli yüklemeyi yapmayan araç sahiplerine ceza verildiği belirtildi. 2016 yılı içinde Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğundaki ücretli otoyollarda HGS geçiş ihlali yapan 1 milyondan fazla sürücüye bu kapsamda ceza verildi.
Trafik ve HGS cezası indirimi sürücülere cezanın tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 günlük sürede geçerli oluyor. Cezasını 15 gün içerisinde ödeyen araç sahipleri, verilen ceza miktarı üzerinden yüzde 25 indirim hakkı kazanıyor. HGS ceza ödeme işlemleri PTT merkez ve şubelerinden tebligatla yapılabiliyor.
HGS ceza itirazı nasıl yapılır? PTT tarafından 2016 yılında HGS geçiş ihlali nedeniyle ceza alan sürücüler, bu cezanın haksız yere verildiğini düşündükleri takdirde itirazda bulunabiliyor. HGS cezasına itirazlar Karayolları Genel Müdürlüğüne yapılıyor.
HGS cezasına itirazlar 0850 460 60 60 numaralı HGS çağrı merkezini arayarak bildirilebiliyor. Ayrıca araç sahiplerinin itirazlarını hgs@kgm.gov.tr adresine mail atarak veya 0312 801 04 04 faks numarasına bildirerek gerçekleştirebiliyorlar. KGM tarafından incelenecek olan itirazlar sonucunda gerekli görülürse düzeltme işlemleri yapılıyor.
HGS ceza sorgulama nasıl yapılır? Sürücüler 2016 yılı için ceza verilen 1 milyon 352 bin 264 araç sahibinden biri olup olmadıklarını, internet üzerinden veya telefonla öğrenebilecekler. HGS müşteri hizmetlerine üye olan araç sahipleri hgsmusteri.ptt.gov.tr internet adresinden HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye, HGS geçiş ihlal cezalarına ulaşabiliyorlar. Bu sayfada araç plakasına ait ihlallerin olup olmadığı üye olmadan da sorgulanabiliyor. Ayrıca bu sistem ile sahip oldukları HGS ürünü hakkında geçiş, bakiye ve ihlal bilgilerini de edinebiliyorlar. HGS ceza sorgulaması için PTT ve KGM müşteri hizmetleri ile de iletişime geçilebilir.

Kaynak: HGS Ceza İtirazı Nasıl Yapılır - HGS Ceza Sorgulama ve Ödeme

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İkinci el taşıt kredisi nedir, nasıl alınır?

Kasko Satın Alırken Nelere Dikkat Ediyoruz?

Plakaya yazılan trafik cezası E-Devlet'te nasıl sorgulanır?