HGS’de 1.3 milyon cezaya jet tebligat

2016’da köprü ve otoyollardan HGS gişelerinden kaçak geçişlerle ilgili harekete geçen PTT, sayısı 1.3 milyonu aşan tebligatı araç sahiplerine gönderdi. Erken ödemeye yüzde 25 indirim hakkı var

EKONOMİ SERVİSİ
PTT, 2016’da Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gişelerinden cezalı geçişler konusunda 1 milyon 352 bin 264 tebligat düzenleyerek araç sahiplerine gönderdi. PTT’den yapılan açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM)  sorumluluğunda olan ücretli otoyollardan geçiş ücreti ödemeden geçiş yapan ve 15 günlük yasal süre içinde HGS ürünü almayan ya da bakiyesini yeterli seviyeye getirmeyen araç sahiplerine giriş-çıkış yaptıkları iki istasyon arasındaki ücrete göre Kanun gereğince cezai işlem uygulandığı anımsatılarak, geçen yıl HGS gişelerinden cezalı geçişler konusunda 1 milyon 352 bin 264 tebligat düzenlenerek araç sahiplerine gönderildiği ifade edildi.
Hiçbir şekilde HGS sistemi olmayanlar sistemden kaçak geçiş yapabildiği gibi, köprü ve otoyollarda uygulanan HGS sisteminden geçiş sonrasında araç sahiplerinin hesabında limit olmaması durumunda da ceza uygulaması devreye girebiliyor. Bu yüzden banka ve PTT hesapları ile yönetilen HGS hesaplarında para olmaması durumunda kaçak geçiş mi yapıldığı yoksa hesabın sadece eksiye mi düştüğünü öğrenmek için araç sahiplerinin HGS ceza sorgulama işlemini kontrol etmesi gerekiyor.
Yüzde 25 indirim
Araç sahiplerinin, idari para cezasını tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödemesi halinde geçiş ücreti hariç 10 kat idari para cezası üzerinden yüzde 25 indirim hakkından yararlanabileceklerine işaret edilen açıklamada, PTT merkez ve şubelerinden tebligatla ödeme yapılabildiği vurgulandı. Açıklamaya göre, 2016’da ihlalli geçiş yapan araç sahipleri eline ulaşan HGS ihlali geçiş ceza tebligatlarına itirazlarını KGM’ye bildirebilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İkinci el taşıt kredisi nedir, nasıl alınır?

Kasko Satın Alırken Nelere Dikkat Ediyoruz?

Plakaya yazılan trafik cezası E-Devlet'te nasıl sorgulanır?