Motorlu Taşıtlar Vergisi 2017 (MTV) Sorgulama,Hesaplama | MTV ÖDEME

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2017 (MTV) ikinci taksit ödemelerin zamanı belli oldu. Motorlu Taşıtlar Vergi ödemeleri 2. taksitinin Temmuz 2017’de başlayacağı açıklandı. Sürücüler şimdiden MTV hesaplama telaşına girmiş durumdalar. Bu nedenle MTV ile ilgili tüm merak ettiklerinizi ve ayrıca MTV Sorgulama alakalı dikkat edilmesi gereken konuları bir araya getirdik detaylar haberimizde.

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2017 (MTV) Sorgulama,Hesaplama | MTV ÖDEME
Günümüzün ilerleyen teknolojisi ile birlikte geçmiş yıllara nazaran MTV ödemeleri çok kolayca yapılabiliyorArtık araç sahipleri kredi kartı ve internet vasıtasıyla araçlarının MTV ödemesi işlemini gerçekleştirebildikleri gibi, bu ödemeler sırasında bankaların sunduğu taksit ve diğer sürprizlerden de yararlanabiliyor. MTV ödemelerinde Gelir İdaresi Başkanlığı ile anlaşmalı olan tüm bankalar ve kredi kartları aracılığıyla ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızın cinsi, motor hacmi ve yaş bilgileri sayesinde MTV hesaplama yaparak Temmuz 2017’de ödemeniz gereken MTV tutarını öğrenebilirsiniz.
Aracınızın motorlu taşıtlar vergisini ödemediğiniz takdirde geçirdiğiniz her ay için yüzde 1.4 oranında gecikme faizi üstüne eklenecekir. MTV sorgulama ve ödeme işlemi için ise şu adımları dikkate almalısınız; Gelir İdaresi Başkanlığı’nın online ödeme bölümüne giriş yaptıktan sonra plaka, TC. Kimlik No. ve aracınızın tescil tarihinin bilgilerini ilgili alanlara doldurarak ödemeniz gereken toplam tutarı görebilir daha sonrasında ise kredi kartı bilgilerinizle birlikte ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesayfasında ayrıca geçmiş yıllarda yapmış olduğunuz tüm ödemelerin dökümlerine de ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden yapacağınız ödemelerinizi saat 02:00 – 22:00 arasında yapmalısınız. 2017 Araç vergi sorgulama işlemlerinizde GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) ile anlaşmalı olan banka ve kredi kartlarının MTV ödemelerine özel kampanyalar yaptıklarını daha önce dile getirmiştik. Bankalar bu dönemde gerek taksit kampanyaları ile gerekse de ürün veya hizmet kampanyaları ile MTV ödemesi yapacaklar için oldukça avantajlı teklifler sunuyorlar. MTV ödemelerinde yakalayabileceğiniz avantajlardan söz etmişken, ödeme yapmayanları bekleyen tehlikelere de dikkat çekmek gerekiyor. Aracının MTV bedelini ödemeyen araç sahipleri, karşılaşacakları gecikme faizi cezalarının yanı sıra, daha ilerleyen dönemlerde ise önce Maliye Bakanlığı’ndan uyarı, ardından ise banka hesaplarına haciz gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalma ihtimali bulunyor. Bu nedenle hem gecikme faizi cezası ile daha fazladan ödeme yapmamak için, hem de haciz gibi kabus senaryoları ile karşılaşmamak için ödemelerinizi zamanında yapmanız, sizin için oldukça önemlidir. Siz de bu süreçte MTV kampanyalarının takibi yaparak, ödemelerinizde avantajlar sağlayabilirsiniz. Araç vergi hesaplama sürecinizin ardından aşağıdaki listede bulunan anlaşmalı banka ve kredi kartlarınız ile Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. MTV ödemelerinizi bankaların avantajlı kampanyaları ile gerçekleştirerek kazanca geçmek içinse güncel MTV kampanyaları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

MTV Ödemeleri hangi bankalardan yapılır ?

  • Akbank; Axess, Wings, Fish, Free, Axess Business, Wings Business ve Bank’o Card Axess kredi kartları
  • Garanti Bankası; Tüm Garanti American Express, VISA ve MasterCard, Alternatifbank BONUS, ING BONUS, Şekerbank BONUS, Tekstilbank BONUS, Burgan BONUS
  • Halkbank; Tüm Halkbank VISA ve MasterCard
  • İş Bankası; Tüm İş Bankası VISA ve MasterCard
  • Yapı Kredi; Tüm Yapı Kredi VISA ve Mastercard ve Albaraka Worldcard, Anadolubank Worldcard
  • HSBC; Tüm HSBC VISA ve MasterCard
  • Finansbank; Tüm FİNANSBANK VISA ve MasterCard
  • TEB; Tüm TEB Bonus ve TEB World Kredi Kartları (VISA ve MASTERCARD)
  • Vakıfbank; Tüm Vakıfbank, VISA ve MasterCard
  • Ziraat Bankası; Tüm Ziraat Bankası, VISA ve MasterCard
  • Denizbank; Tüm Denizbank, VISA ve MasterCard
  • Türkiye Finans; Tüm Türkiye Finans Katılım Bankası kredi kartları
Ödemeniz gereken MTV tutarını kendiniz hesaplayabileceğiniz gibi, yine GİB’in web sitesinden MTV hesaplama 2017 aracı ile de hesaplama işlemini yapabilirsiniz. Araç vergisi hesaplama aracını kullanırken aracınızın model yılı, araç tipi, aracın yaşı ve motor silindir hacmi değerlerinin girişini yaparak hem yıllık toplam tutarı, hem de yılın ilk 6 ayı ve ikinci altı ayı için ödeyeceğiniz dönemsel tutarı net olarak hesaplayabilirsiniz. Ancak Motorlu Taşıtlar Vergi hesaplaması işlemini yaparken araç bilgilerinizin eksiksiz ve doğru olduğundan emin olmalısınız. Aksi takdirde yanlış araç bilgileri ile yapılan bir hesaplama sonucunda ortaya çıkan tutarla, ödeme işlemi sırasında karşınıza çıkacak olan tutar arasında büyük farklar görebilirsiniz.

MTV Ödemesi Yaparken dikkate alınması gerekenler 

Araç vergisi ödemelerinizde bir problem çıkmaması adına kişisel bilgileriniz ve araç bilgilerinizin yanı sıra, ödeme işleminin ardından ileriye dönük herhangi bir problemle karşılaşmamanız için ödemeyi yaptığınıza dair belgeyi almanız yararınıza olacaktır. Eğer GİB üzerinden ödemenizi gerçekleştirdiyseniz, ödeme işleminin sonunda alındıyı indir butonuna tıklayarak, MTV ödemenizi gerçekleştirdiğinize dair PDF’i bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Motorlu taşıtlar vergisini ödediğinize dair belgeyi daha sonra almak içinse, GİB’in sayfasından kişisel bilgilerinizin girişini yaptıktan sonra indirme işlemini yapabilirsiniz. Haberimizin en başında da belirttiğimiz gibi 2017 2. taksit MTV ödemelerinin ne zaman başlayacağı belli oldu. Temmuz 2017’de başlayacak olan MTV ödemeleri, Temmuz ayının sonuna kadar devam edecek. MTV hesaplama 2017 için GİB’in motorlu taşıtlar vergisi hesaplama aracını kullanabilir, MTV sorgulama işlemlerinizde ise yine GİB’in web sayfası üzerinden ödemeniz gereken toplam tutara ulaşabilirsiniz. Aracınızın vergisini öderken, bankaların yaptığı taksit fırsatları ve diğer kampanyaları ise sizlerle güncel olarak paylaşmaya devam edeceğiz. Bu kampanyaları düzenli olarak takip etmeniz halinde araç verginizi taksitlerle ödeyebilme fırsatının yanı sıra, bankaların anlaşmalı olduğu kurumlardan indirimli olarak mal ya da hizmet alabilme şansını yakalayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kasko Satın Alırken Nelere Dikkat Ediyoruz?

Plakaya yazılan trafik cezası E-Devlet'te nasıl sorgulanır?

İkinci el taşıt kredisi nedir, nasıl alınır?