OGS borç ve ceza sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Köprü ve otoyollarda uygulanan HGS-OGS geçiş sistemi bazı durumlarda araç sahiplerinin aklının karışmasına sebep oluyor.


Köprü ve otoyollarda uygulanan HGS-OGS geçiş sistemi bazı durumlarda araç sahiplerinin aklının karışmasına sebep oluyor. Bunlardan en başta geleni HGS-OGS gişelerinden geçiş sonrasında limit olmaması. Banka ve PTT hesapları ile yönetilebilen hızlı geçiş sistem hesaplarında para olmaması durumunda kaçak geçiş mi sayıldığı yoksa hesabın sadece eksiye mi düştüğünü öğrenmek için araç sahipleri çoğu zaman HGS-OGS ceza sorgulama işlemine ihtiyaç duyuyor. Peki HGS-OGS ceza sorgulama nasıl yapılıyor?
OGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde OGS veya HGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

OGS Borç ve Geçiş İhlali Sorgulama

OGS - KGS geçiş ihlali sorgulama sayfasına girerek PLAKA NO yazmanız ve ardından sorgula butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Son 2-3 güne ait olan OGS - KGS borçları sisteme yansımamış olabilir. Daha sağlıklı arama yapmak için 2-3 gün sonra tekrar deneyiniz.
OGS - KGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

HGS-OGS ABONE ŞERİTLERİ
14 Mayıs 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanan Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında geçiş ücretlerinin belirlenmesi ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 10.maddesi gereğince “Sürücü, İdare tarafından kurulmuş sistemlerde kendisinin kullandığı ödeme sistemine ait giriş ve çıkışta bulunan şeritleri, kurallara uygun olarak kullanmak zorundadır.
Kaynak: OGS borç ve ceza sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kasko Satın Alırken Nelere Dikkat Ediyoruz?

Plakaya yazılan trafik cezası E-Devlet'te nasıl sorgulanır?

İkinci el taşıt kredisi nedir, nasıl alınır?