Zorunlu trafik sigortası havuz modeli Resmi Gazete'de yayımlandı. Trafik sigortası fiyatları nasıl etkilenecek?

Zorunlu trafik sigortası havuz modeli Resmi Gazete'de yayımlandı. Trafik sigortası fiyatları nasıl etkilenecek?
Resmi Gazete'nin bugün yayımlanan sayısında, zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yönetmelik de yer aldı. Yönetmeliğe göre, hasar frekansı yüksek basamak veya araç grupları için 12 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere "Riskli Sigortalılar Havuzu" kuruldu.







ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI HAVUZ MODELİ NE DEMEK? YAPILAN DEĞİŞİKLİK NE ANLAMA GELİYOR?

Havuz kapsamındaki trafik sigortası poliçelerine ilişkin prim ve hasar, sigorta şirketleri arasında paylaştırılacak. Bu sigortalıların primi Hazine Müsteşarlığı tarafından tespit edilecek.
Havuz kapsamında trafik sigortası poliçesi düzenlemekten kaçınan ve bu sebeple Hazine Müsteşarlığı'nca uyarılan sigorta şirketinin, bu durumu düzeltmemesi halinde, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ekranlarına erişim yetkisi üç günden az 10 günden fazla olmamak üzere tedbir amaçlı olarak kaldırılabilecek.
Müsteşarlık, bahse konu kaçınma fiiline devam eden sigorta şirketi hakkında söz konusu ekranlara erişim yetkisinin sürekli kaldırılması dâhil sigortacılık mevzuatında öngörülen diğer tedbirleri uygulayabilecek.
Yönetmeliğin ekinde tablolara eklenen dipnota göre, sigorta şirketi tarafından ödenecek değer kaybı tutarı, maddi teminat limitinin yüzde 15'ini aşamayacak
TRAFİK SİGORTA SORGULAMA NASIL YAPILIR? TRAFİK SİGORTASI FİYATLARI
Trafik sigorta sorgulama işlemi E-Devlet kapısı üzerinden yapılabilir. Trafik sigortası için internet üzerinden ya da acentelere doğrudan başvurularak fiyat teklifi alınabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İkinci el taşıt kredisi nedir, nasıl alınır?

Kasko Satın Alırken Nelere Dikkat Ediyoruz?

Plakaya yazılan trafik cezası E-Devlet'te nasıl sorgulanır?